Elever Häsängsskolan, flyktingskola, Karlskoga, första skoldagen
1 av 2
Alaa, Rayan, Abdallah och Mahmoud är alla väldigt glada över att de äntligen fått börja skolan. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio
Flyktingskola, Karlskoga, första skoldagen, lärare, skolbussar.
2 av 2
Mådersmålsläraren Hani Nasser och lärarna ser till att barnen kommer på skolbussarna efter första skoldagen. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio

En lyckad första skoldag för eleverna på Häsängsskolan

"Hon tänker sig att hon är i paradiset."
4:01 min

I går fick barnen från flyktingförläggningen på Karlskoga hotell börja i Häsängsskolan.

I morse fick barnen från flyktingförläggningen på Karlskoga hotell för första gången kliva på skolbussen och åka till Häsängsskolan.

– Det var många föräldrar som kom fram och tackade för att skolan äntligen har börjat, säger rektor Eva Skogum.

Tillsammans med sex pensionerade lärare beslutade Eva Skogum att öppna den tidigare nedlagda Häsängsskolan för flyktingbarnen.  De anser att det varit en lyckad första skoldag.

– Skolan kommer att betyda jättemycket för dem, det kände jag direkt i dag, säger Britt-Marie Larsson.

Det märks även på eleverna att de saknat att både gå i skolan och att leka med andra barn. Rayan, en av eleverna, säger att det känns som att vara i paradiset, nu när hon fått börja skolan och Mahmoud ser fram emot att lära sig svenska för att i sin tur hjälpa föräldrarna att lära sig.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".