Hotellkedja tar bort frukostbacon

1:56 min

Hotellen i Comfortkedjan kommer, om de inte redan gjort det, att ta bort baconet från sin frukostbuffé av miljö- och hälsoskäl. 

– Vi ser att den målgrupp vi riktar oss mot är måna om hälsa och miljö och då är det här en förändring vi valt att testa, berättar Camilla Bergman, kedjedirektör för Comforthotellen.

Hotellen som berörs är alltså alla Comforthotell i Sverige, Norge, Danmark och Litauen. Än så länge är genomförandet i startgroparna och alla hotell har ännu inte förändrat frukostbuffén.

– Vi tittar hela tiden på vårt frukostutbud och framförallt lyssnar vi till vad gästerna vill ha. Den målgrupp vi riktar oss mot har i sin respons till oss visat ett brett intresse för hälsa och miljö och vi väljer därför att testa det här för att se hur det går, säger Camilla Bergman.

Istället kommer buffén att fyllas på med nyttigheter.

- Vi kommer att öka mängden frukt och grönsaker, ha mer nyttiga frön och nötter samt gröt för att fylla ut frukosten förklarar Bergman.

På Comfort hotell Bristol i Arvika har man ännu inte tagit bort baconet, men hotellchef Irene Henriksson berättar om vilka förändringar man planerar för.

– Ja, vi kommer att följa den här hälsosamma och miljövänliga vägen som Comfortkedjan bestämt. Än så länge har vi provat ugnsstekta tomater med lite timjan på och de försvann nästan direkt! säger hon. Vi kommer även erbjuda härlig bondomelett och gröt för att gästerna ska känna sig mätta, vi är inte rädda för förändring utan tror på den här trenden.

Även Bergman anser att förändring är positivt.

– Jag tycker det är viktigt med förändring och viktigast för oss är att lyssna på våra gäster och höra vad de tycker, menar hon.