Inga kammarmusikdagar i Forshaga nästa år

3:51 min

Forshaga kammarmusikdagar kan komma att läggas ner nästa år. Det efter att kommunen beslutat att stegvis minska bidraget till arrangemanget.

I år fick kammarmusikdagarna 190 000 kronor av kommunen, nästa år minskas bidraget till 150 000 kronor för att helt försvinna 2018.

– Då blir det omöjligt att driva det här vidare. Man är väldigt beroende av att ha ett kommunalt stöd för att kunna söka andra medel, säger Per Öman, kammarmusikdagarnas konstnärliga ledare.

Men ni får ju 150 000 kronor nästa år, kan ni inte bara minska arrangemanget med en dag till exempel?

– Visst har det funnits sådana funderingar. Jag tycker personligen att det är viktigt att markera tydligt att det inte är okej att skära ner så i ett stort framgångsrikt event som det här är.

Forshaga Kammarmusikdagar har funnits i tio år och Per Öman vågar inte spå om det skulle bli en nystart i framtiden. För att hitta andra finansiärer så behövs mer tid, så något arrangemang blir det inte nästa år enligt honom.

– Beskedet från kommunen kom ganska sent, vilket gör att planeringen för 2016 är redan så försenad eftersom vi har varit tvungna att vänta in det här beskedet om hur ekonomin ska se ut. Nu är det väldigt sent att göra något överhuvudtaget för 2016.

Slutgiltiga beslutet om kammarmusikdagarna ska tas av styrelsen för Forshaga Kammarmusikförening på årsmötet den 5 december.