FBK-spelare. Foto: Patric Söderström/TT
Foto: Patric Söderström/TT

Högriskmatch med förfest för motståndarlaget

Färjestad spelar hemma mot Linköping på lördag.
1:27 min

På lördag spelas en så kallad högriskmatch i högsta ishockeyligan mellan Färjestad och Linköping.

650 supportrar kommer i bussar från Linköping och ska för första gången ha en riktig uppladdningsfest på bortaplan med mat, dryck och underhållning i arenan intill.

– Det är ett samarrangemang mellan idrottsklubbarna och vi ser positivt på det ur idrottshänseende, säger Ola Kristoffersen Polisen i Värmland.

Men trots ett noggrant säkerhetsarbete ihop med klubbarna så kommer antalet ordningsvakter att ökas och sprit inte få serveras på arenan.

– Vi har mjölkat alla parter på information och vi känner oss trygga och upplever att det ska bli en trevlig eftermiddag på lördag för alla parter. Men skulle något hända så har vi resurser, säger Ola Kristoffersen på polisen i Värmland.

– Fantastiskt roligt och det går helt i den stil vi tänkt oss arbeta på för att få en bra stämning och en fylld arena, säger Johan Kemi på Färjestads kansli.

Johan Kemi ser ingen risk att det blir stök och berättar att de båda klubbarnas säkerhetsansvariga i månader har planerat och diskuterat arrangemanget. Även de båda supporterklubbarna har fått vara med.

– Vi anser att vi har stenkoll på de som kommer och vi vet vilka de få personerna är som kan stöka. Vi tror det blir en fantastisk lördagseftermiddag, säger Johan Kemi.

På Linköpings hockeyklubb jopbbar Anna Brissman med eventet och hon är mycket glad:

 – Vi har haft en väldigt bra kontakt med Färjestad och vi tror att det här kommer att gå alldeles utmärkt.

Det är i Kobbs Arena, som är ihopbyggd med Löfbergs Arena, som uppladdningsfesten ska hållas. De dukade borden kommer att fyllas med en grillbuffé och en stor bar finns till förfogande för gästerna. En scen med en orkester  från Linköping "Captain Jacks Army", kommer att spela och inför matchen kommer ledningen för LHC att ge matchinformation. 

De ditresta supportrarna är en blandning av supporterklubben White Lions, sponsorer, sittplatspublik med årskort men även andra intresserade av den här matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".