Oppositionen i Forshaga: Dra ner på administrationen - behåll den varma maten

0:54 min

Istället för att sluta med hemleverans av varm mat till äldre som ledningen i Forshaga kommun vill göra, föreslår M, FP och KD att det sparas in på kommunens administration.

Forshaga kommun räknar med att spara 900 000 på ett år genom att sluta med hemleveranser av varm mat på helgen till de som har hemtjänst, eller bor på särskilda boenden. Brukarna får istället kall mat som de får värma själva eller får hjälp att värma.

Nu föreslår Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna i Forshaga i sin alternativa budget att i stället spara på administration och då kunna ha kvar den varma maten på helgerna.

Men Benny Pedersén, socialdemokratiskt kommunalråd, menar att dra ner på administration inte är ett förslag som skulle fungera.

– Det är inte genomförbart. Var skulle man ta den centrala administrationen ifrån? Moderaterna skriker ju högt när de inte får handlingar i tid och så vidare. Om vi skulle ta bort ytterligare tio procent skulle det innebär att den redan slimmade organisationen vi kommer inte att kunna upprättahålla de krav på administration som ställs på kommunen.

När det gäller den kalla maten, menar Benny Pedersén att det är en liten förändring men som gör stor skillnad för organisationen.

– På fredagen får du kyld mat inför helgen som värms upp - det är bättre näringsmässigt och man kan äta den när man vill. Det är många fördelar med det här också.