Orolig helg för Charlie Weimers i Bryssel

2:08 min

Värmlänningen Charlie Weimers som är kanslichef för kristdemokraterna vid EU-parlamentet har befunnit sig i Bryssel under helgen där polisen genomfört flera razzior mot terrorceller.

– Många här i stan valde att stanna inne, medan andra lämnade staden för att åka på utflykt. Men de normala aktiviteterna ställdes in för de flesta av oss, inklusive min familj, säger Charlie Weimers.

Hur har du följt polisens arbete?

– Vi försöker att följa Twitter och jag försöker att följa belgisk television. Vi som jobbar i parlamentet försöker också hjälpa varandra så fort vi får ny information, säger Charlie Weimers som befinner sig i Bryssel.

Du har din familj där också, är du orolig?

– Jo det är klart, vi väntar dessutom tillökning inom en vecka. Det är inte den bästa uppladdningen för min hustru om man säger så. Det här är någonting som kryper in på skinnet, säger Charlie Weimers.

En större polisinsats pågick i centrala Bryssel igår kväll, timmar efter det att Belgiens premiärminister Charles Michel förklarat att nivån för terrorhot ligger kvar på den högsta nivån i huvudstaden.

En gata nära Grand-Place spärrades av och människor evakuerades från en restaurang, uppger belgiska medier. Människor i området ombads att hålla sig inne.

Strax före midnatt meddelades att polisinsatsen var över. Utöver 19 tillslag i Brysselområdet genomfördes tre räder i industristaden Charleroi, söder om Bryssel. 16 personer har gripits, och en domare ska under dagen ta ställning till om de ska häktas.