Kulturstipendium till Ia Pettersson och Isabella Lundgren

0:38 min

Danspedagogen Ia Pettersson och jazzsångerskan Isabella Lundgren har tilldelats Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne.

– Jag blev fantastiskt glad och inspirerad. Det kan ge mig en kick att fortsätta i minst tio år till, säger Ia Pettersson, en av stipendiaterna.

Vad vill du använda stipendiet till?

– Jag tänker att det ska gå till något värdefullt som jag jobbar med i vardagen. Det är i vardagen där vi möter barn, ungdomar och många målgrupper där man vill att det ska komma till användning. Jag får klokt fundera.

Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne går till utövare av kulturell verksamhet, som har anknytning till Karlstad. 

Juryns motiveringar:

"Ia Pettersson tilldelas stipendiet som stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning. Hon startade Dansstudion i Karlstad och har under många år, med stort engagemang och öppet sinne för att prova nya vägar och metoder, arbetat för att ge människor möjlighet att upptäcka och utöva dansen som konstform."

"Isabella Lundgren tilldelas stipendiet som stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning. Isabella Lundgren är en ung och lovande jazzsångerska med en unik röst som räknas till en av jazz-Sveriges starkaste vokalister. Hon utsågs till Årets artist på P2:s Jazzkatten-gala i februari 2015."
Stipendiaterna belönas med 50 000 kronor var.

Tidigare stipendiater:

  • 2014 Karolina Nolin, konstnär och Oscar Magnusson, Sliperiet
  • 2013 Söt Likör, damkören vid Karlstads universitet och sällskapet CMB, manskören vid Karlstads universitet.
  • 2012 Barbo Järliden, tidigare konstintendent på Värmlands Museum och Erik Gustavson, Sverige America Centret.
  • 2011 Ole Wiggo Bang, operachef och Carina Olsson, hemslöjdskonsulent.
  • 2010 David Liljemark, författare/serietecknare samt Eva Akre och Dan Nilsson, fotografer och filmare.
  • 2009 Carina Ekman, skådespelare och Hans Nordenborgh, organist.