Niklas Edin. Foto: © WCF.
Niklas Edin. Foto: © WCF.

Lag Edin visade klass mot Italien i EM

3:13 min

Det behövdes bara sex omgångar, sedan gav Italien upp. Sveriges lag Niklas Edin vann med klara 9-1 i curling-EM i danska Esbjerg.

Niklas Edin är på god väg mot slutspel efter måndagens fjärde seger i EM:s grundomgång. Hittills har man bara förlorat en match och mycket talar för att de regerande världs- och europamästarna kommer att spela om medaljerna även detta mästerskap.

– Det börjar se riktigt bra ut. I början hade vi lite problem med isen, jag tror att alla lag hade det. Vi åkte på en snöplig förlust mot Tyskland, men sedan har det rullat på och isen är lite mer konstant nu, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Lag Edin kontrollerade matchen mot Italien på måndagskvällen från start och stal en poäng i första omgången. Detta följdes upp med en tvåa i nästa omgång och en trygg 3-0-ledning.

Italien gav upp efter den sjätte omgången, detta efter att Sverige tagit en trea och gått från 6-1-ledning till 9-1.

Närmast väntar Schweiz och på onsdag Norge.

För de svenska damerna, Lag Cissi Östlund har det gått tyngre. Tre förluster och två segrar gör att de behöver vinna minst tre av de fyra återstående matcherna för att ha en chans att ta sig till slutspel. Närmast står Estland och Ungern för motståndet som man möter under tisdagen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista