Bilar är ute och kör i snöslask. Foto: Anna Karolina Eriksson/TT.
Snöslask i Malmö på söndagen. Foto: Anna Karolina Eriksson/TT.

SMHI varnar för ishalka i Värmland

Fuktig luft på kalla vägbanor kan ge kraftig frostbildning och på flera håll finns dessutom risk för regn i natt. SMHI har gått ut med en klass 1-varning som bland annat gäller Värmlands län.

Det är fuktig luft från havet som drar in över södra och västra Sverige under måndagskvällen och den kan ge frostbildning och halt på vägarna från Skåne i söder till Värmland i norr.

Hela västkusten, liksom de västra delarna av Småland och hela Örebro län berörs.

Senare under natten till tisdagen väntas det dessutom falla regn på kalla vägbanor i stora delar av det här området, varnar SMHI på sin hemsida.

Vid 21.30-tiden på måndagskvällen hade vakthavande befäl vid polisen i Värmlands län, Ronny Brattström, inte fått in några rapporter om halkolyckor.

Däremot har det under måndagskvällen inträffat flera olyckor i främst Västra Götaland, som kan kopplas till halt väglag. Ingen har fått några allvarligare skador.

I Skåne har polisen också fått in rapporter om några olyckor, men ingen som direkt kan kopplas till halt väglag, säger pressinformatör Maya Forstenius vid 20-tiden på måndagskvällen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".