Philip Botström, förbundsordförande SSU. Foto: Hedvig Nilsson
Philip Botström, förbundsordförande SSU. Foto: Hedvig Nilsson/Sveriges Radio

SSU kritiskt till regeringens skärpta krav på asylsökande

Philip Botström: "Fel att rikta udden mot människor som flyr"
3:20 min

Idag meddelade regeringen flera skärpta krav i migrationspolitiken. Bland annat införs tillfälliga uppehållstillstånd för alla utom kvotflyktingar. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU är besvikna på regeringens besked.

På en presskonferens på eftermiddagen berättade regeringen om flera skärpta krav i migrationspolitiken. Bland annat införs tillfälliga uppehållstillstånd för alla utom kvotflyktingar, medicinsk åldersbestämning av unga och det blir ID-kontroller på kollektivtrafiken.

– Jag är besviken över de förslag som presenterats. Det är fel att rikta udden mot de människor som söker sig till Sverige från krig och förtryck. Udden borde istället ha riktats mot de EU-ledare som flyr ansvar och anständighet, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU, från Filipstad.

Vad tycker du är det största problemet med de nya beskeden?

– De svarar inte på de utmaningar vi står inför. Det handlar om hur fler människor ska få tak över huvudet, hur ska myndigheter och kommuner rustas så att de inte bara kan ta emot människor akut utan också ge dem möjlighet att på lång sikt skapa sig ett nytt liv här i Sverige.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".