Fredrik Pettersson-Wentzel, HV71:s målvakt
Fredrik Pettersson-Wentzel, HV71:s målvakt. Foto: TT Nyhetsbyrån
Färjestad-HV71 2-4

Förre FBK-målvakten storspelade i Karlstad

FBK-tränaren Tommy Samuelsson: ”Hamnade krångligt till i början”
2:31 min

Fredrik Pettersson-Wentzel vaktade Färjestads mål i fyra säsonger. Tillbaka i Karlstad avstyrde han frilägen för sitt HV71 – som vann med 4-2.

Radiosportens Mats Dahlberg utser matchens lirare i lagen.
Färjestad: Magnus Nygren
HV71: Fredrik Pettersson-Wentzel

– Jag har haft fyra fina år i den klubben och det var kul att vara tillbaka här och träffa lite kompisar. Det var skönt att kunna vinna till slut. Vi krigar på när Färjestad steppar upp rejält i andra och tredje perioden. Det är mitt jobb att stoppa puckarna, säger matchvinnaren Fredrik Pettersson-Wentzel till Radiosporten.

– Vi hamnade krångligt till i första perioden där vi överarbetar i egen zon. Vi har en bra prestation i andra perioden där vi missar frilägen som Pettersson-Wentzel räddar, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

HV71 ryckte åt sig en tidig tvåmålsledning borta mot Färjestad men tappade spelet. Tur då att Fredrik Pettersson-Wentzel är van att mota puckar i Löfbergs arena.

Den 24-åriga målvakten tillbringade fyra säsonger i Karlstad innan han inför den här säsongen flyttade till Jönköping.

På fredagen avstyrde han frilägen från John Persson, Martin Röymark och Linus Persson när Färjestad gjorde allt för att ta sig tillbaka i matchen i andra perioden.

Pettersson-Wentzel fick sedan kapitulera för Magnus Nygren och Sebastian Erixon, men efter det första målet kontrade Axel Eidstedt med karriärens första SHL-mål fram till 3-1 och vid det andra ledde gästerna redan med 4-1.

Färjestad lämnade gott om utrymme åt HV-spelarna framför Justin Pogge vid flera av målen.

– Vi går bort oss som ett pojklag i egen zon. Det har vi inte gjort på hela säsongen så jag vet inte varför vi ska göra det nu, sa Magnus Nygren till C More.


MATCHFAKTA

Färjestad-HV71 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)  

Första perioden: 0-1 (7.39) Ted Brithén (Erik Christensen), 0-2 (18.43) Chris Campoli (Ted Brithén, Mattias Tedenby).

Andra perioden: 1-2 (16.30) Magnus Nygren (Johan Olofsson, Martin Röymark), 1-3 (17.40) Axel Eidstedt (Anton Bengtsson, Christoffer Törngren).

Tredje perioden: 1-4 (0.31) Oscar Sundh (Chris Abbott, Kristofer Berglund), 2-4 (6.45) Sebastian Erixon (Milan Gulas, Magnus Nygren).

Utv, Färjestad: 3x2. HV71: 4x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 6 011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".