Vardagshjältar i Karlstad 2015. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Vardagshjältar i Karlstad 2015. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Här är Karlstads vardagshjältar

Katarina Gustavsson sätter guldkant på tillvaron för de äldre
0:41 min

I dag delades priser ut till Karlstads kommuns vardagshjältar. Det är sjätte året i rad som vardagshjältarna utses och de är alla nominerade av Karlstadborna.

En av pristagarna var årets medarbetare Katarina Gustavsson, som är trivselansvarig inom hemtjänsten och på fritiden låter sjuka och funktionshindrade barn få se Färjestads hemmamatcher.

– Det känns jätteroligt, för det var inget som jag räknade med, säger Katarina Gustavsson. 

Hon trivs i rollen som trivselombud inom hemtjänsten, berättar hon.

– Trivselombudet är tillsatt av kommunfullmäktige, av vård- och omsorgsnämnden, för att sätta en guldkant på tillvaron för äldre - att göra det lilla och det stora. Jag tycker det är jättekul att arbeta både med äldre och med barn, säger Katarina Gustavsson.  

Karlstads vardagshjältar 2015

Årets medarbetare: Katarina Gustavsson, trivselombud, hemtjänsten, Karlstad kommun

"Katarina sprider glädje och trivsel omkring sig både inom hemtjänsten som trivselombud och på sin fritid. Katarina arbetar ideellt med att ge sjuka och funktionshindrade barn möjligheten att se Färjestads hemmamatcher i Blå rummet på Löfbergs Arena. Katarina är en sann vardagshjälte. Katarina förbättrar livskvalitén och förgyller vardagen för de barn som har det svårt. Stort hjärta och hårt arbete, är hennes signum."

Årets förening: Hertzöga fotbollsklubb

"Multikulti har gjort det möjligt för tjejer från hela världen att förenas och spela fotboll i en mansfri miljö. Där kan alla tjejer mellan 9-13 komma som de är och spela fotboll oavsett ekonomi, utrustning eller religion. Det är en trygg miljö att träna i och deltagarna får uppleva social gemenskap. Tack Isabelle, Louise, Linnea och Emma från Hertzhöga fotbollsklubb för att ni gjort detta möjligt. Ni är väl värda utmärkelsen årets vardagshjältar!"

Årets verksamhet
: Vindens mellanstadium, Herrhagsskolan

"Herrhagsskolans montessoriavdelning vinden bedriver en skolverksamhet utöver det vanliga. Här får eleverna en bra start på dagen med klassisk musik, levande ljus och personal som möter upp och ser dem. Här står eleverna i centrum och de utgår från deras styrkor. Vinden får inte bara eleverna att vilja lära sig, de hjälper dem även att hitta sina egna resurser. ”Ett vardagsarbete i det tysta som ger så mycket för alla inblandade men som det sällan pratas om och som behöver uppmuntras”, så löd nomineringen."

Årets samverkan: Ungdomar för trygghet

"Unga vuxna förebilder som skapar trygghet på Karlstads gator, i skolor, bostadsområden och på fritidsgårdar. Ungdomarna är trygga kompisar som man kan vända sig till om man far illa, mår dåligt eller bara vill prata. Ungdomar för trygghet är unikt för Karlstad. De orangea jackorna har blivit ett inarbetat begrepp. ”Ungdomar för trygghet jobbar på det absolut effektivaste sättet för att göra Karlstad tryggt. De är väl värda att lyftas fram i rampljuset”, var en av nomineringarna."


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".