Simon Klein. Skoghalls innebandy. Foto: Robert Ojala/SverigesRadio
Simon Klein i den nya hemmaarenan, Hammarö Arena. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Klein sprider stjärnglans över Skoghalls innebandyklubb

Simon Klein: "Det är fantastiskt att vara hemma igen"
4:04 min

Många kallar det årets innebandyvärvning i Värmland. Hammarösonen Simon Klein är tillbaka på Hammarö och har bytt superligalaget Linköping mot division 1-laget Skoghall.

– Det känns jättebra! Det känns som att man får ge tillbaka något till moderföreningen, säger Hammarösonen Klein.

Centerspelaren Klein representerade tidigare i höst superligalaget Linköping, men familjesituationen bidrog till flytten hemåt.

– Jag har en tremånaders son som just nu faktiskt är hemma hos farmor. Det är fantatiskt att vara pappa! Det är en av anledningarna till att jag ville hem, säger Simon Klein.

Vad det gäller skillnaderna i att spela i superligan kontra division 1 är svaret inte alldeles självkart.

– Tempot är egentligen den stora skillnaden, men jag var faktiskt mer trött nu efter den här division 1-matchen än vad jag var efter en superligamatch. Men jag tror det handlar om strukturen på spelet. superligalagen scoutade varandra väldigt noga, medan det här är mer oorganiserat, med ändå väldigt tufft, säger Simon Klein som bara har ett tydligt mål med säsongen; att vinna serien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".