Thomas Bryntesson kör i vanliga fall något större bilar. Foto: Sara Johansson/Sverigesradio
Thomas Bryntesson kör i vanliga fall något större bilar. Foto: Sara Johansson/Sverigesradio
Motorsport

Bryntesson sammanfattar säsongen: "Väldigt nöjd"

"Otroligt stort att få avsluta med att köra Supercar"
4:11 min

Med en tredjeplats i bagaget ifrån säsongen i rallycrossens Supercar Lites-klass så fick Thomas Bryntesson avsluta året med att köra i den högre klassen i Argentina efter en förare tackat nej till att medverka.  

– Det känns otroligt kul och en säsong som gått över all förväntan. Jag är väldigt nöjd med att komma trea totalt i Lites. Att få köra Supercars-klassen som avslutning var otroligt stort och jag är väldigt tacksam mot P-G Andersson som gav mig chansen. Jag hade lite tekniska problem där nere i Argentina, men det var ändå väldigt roligt, berättar Thomas Bryntesson.

När säsongen var slut uppenbarade sig en möjlighet att få debutera i Supercar där bilarna har dubbelt så många hästkrafter jämfört med de som han brukar köra och där konkurrensen är stenhård.

– Vi kommer köra Lites nästa säsong med och då ska vi köra hela serien. Förhoppningsvis går det ännu bättre än i år, säger Thomas.

Under vintern tar ett annat intresse över all tid för Thomas Bryntesson som nu när rallycrossen är över för året istället gör över till skidor.

– Jag åker längdskidor på skidgymnasiet på Torsby så jag ska dit nu till skolan och börja den säsongen. Det går ju sämre nu när jag satsat mer på rallycrossen men det är bra att ha med sig träningen ifrån längdskidorna in i rallycrossen, berättar Thomas Bryntesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".