Åse-Britt Falch. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio.
Åse-Britt Falch, adjunkt Karlstads universitet. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio.

Socionomutbildningen håller återigen hög kvalité

"Vi har haft lite barnsjukdomar men de har vi kommit tillrätta med nu"
4:33 min

För ett år sedan så ifrågasattes kvalitén på Karlstads Universitets socionomutbildning, då de fick kritik mot ett av de sju mål som utbildningen ska uppfylla. Nu har utbildningen återigen fått betyget hög kvalité, vilket innebär att de får fortsätta examinera socionomer.

– Vi fick kritik att uppsatserna inte fokuserade på det vetenskapliga området socialt arbete som introducerades i samband med den nya socionom utbildningen, det har ju gjort att vi haft lite barnsjukdomar på de här delarna, men det tycker jag att vi kommit tillrätta med numera, berättar Åse-Britt Falch, som är universitetsadjunkt och programledare för socionomprogrammet.

Alla socionomutbildningar i hela landet har ändrat sina utbildningar för att få en större likriktning och att socionomutbildningarna ger en likartad utbildning.

– Våra studenter är mycket eftertraktade och vi har ett högt söktryck. Över 1000 personer sökte våra 50 platser, varav 250 är förstahandsval. Jag tror att en anledning till att så många söker är för att man inte sitter fast i ett fack i resten av sitt liv, säger Åse-Britt Falch.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".