Farmors kiosk på Stora Torget i Karlstad. Foto Roy Malmborg Sveriges Radio
Farmors kiosk på Stora Torget i Karlstad. Foto Roy Malmborg Sveriges Radio

Kioskernas öde ovisst på Stora Torget i Karlstad

"De flesta vill ha dem kvar"
1:26 min

Allt ska vara möjligt när Karlstads kommun planerar för det nya torget. Därför sägs avtalen upp med de som driver de två gula kioskerna. Idag finns inget beslut på vad som ska hända med byggnaderna.

Håkan Eriksson, enhetschef för trafik och gatuenheten:

– Just nu ligger det som ett uppdrag i stadsbyggnadsförvaltningen. Hela torgytan ska göras om. Men det finns ingen plan eller tidsplan för någonting ännu.

Hyresgästen till den ena kiosken är redan uppsagd men har fått ett uppskov till den sista mars då han sökt hjälp i hyresnämnden. Den andra gula kiosken drivs av Bosse Helinder som har ett längre avtal, men förstår att han också kommer att bli uppsagd:

– De flesta tycker att det är synd och vill ha kioskerna kvar. Det är väl ingen som vill ha bort dem om jag ska vara riktigt ärlig.

I kontrakten kallas kioskerna för taxikurer och Bosse tror att den ena stått nere vid järnvägsstationen medan den andra alltid funnits på torget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".