Brand i Visnums Kil. Foto: Bergslagens räddningstjänst.
1 av 3
Villan i Visnums-Kil totalförstördes i branden. Släckningsarbetet försvårades av explosioner från brandhärden, det kan handla om exploderande ammunition. Foto: Bergslagens räddningstjänst.
Bergslagens räddningstjänst i eftersläckningsarbete vid nedbrunnen villa i Visnums Kil. Foto: Ola Finell/Sveriges Radio..
2 av 3
Eftersläckningen pågår under lördagsförmiddagen vid villan i Visnums Kil. Foto: Ola Finell/Sveriges Radio.
Mattias Andersson på Bergslagens räddningstjänst jobbar med eftersläckningen av en villa i Visnums Kil. Foto: Ola Finell/Sveriges Radio.
3 av 3
Mattias Andersson jobbar med eftersläckningen av villan. Foto: Ola Finell/Sveriges Radio.

Barnfamilj saknas efter villabrand

Tomas Carlsén: "Arbetet försvåras av små explosioner"
1:10 min

En stor villa i Visnums-Kil, söder om Kristinehamn, eldhärjades tidigt under lördagsmorgonen. En barnfamilj befaras ha befunnit sig i huset.

Det handlar om tre till fyra personer, varav minst ett barn. Det är än så länge okänt om de fanns i villan när branden bröt ut, men familjens bil stod utanför, säger vakthavande polisbefäl Ronny Brattström till P4 Värmland.

Larmet gick strax efter klockan fem i morse, och när räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd, berättar Tomas Carlsén, räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst.

– Taket hade brunnit bort och rasat in, och strax därefter rasade väggarna in också, säger han.

Släckningsarbetet var förknippat med risker, på grund av explosioner i villan.

– Om det är ammunition eller vad det kan vara vet vi inte. Men det är lite med försiktighet man får släcka på håll. Om det är ammunition kan det ju flyga iväg en kula i fel riktning, säger Tomas Carlsén.

Villan ligger ensligt till, och när larmet gick tog det 40 minuter innan räddningstjänsten var på plats. Det påverkade förstås situationen, säger brandmannen Mattias Andersson.

– Absolut, det gör det alltid. Vi kommer till övertänd villa och det går liksom inte rädda en sån villa då när det är så lång körtid, säger han.

Vad som har orsakat branden är ännu oklart. När eftersläckningen är klar ska polisen göra en teknisk undersökning.

Kristinehamns posomgrupp har kallats in för att stötta grannar och nära släktingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".