Brandtekniker vid brandskadat hus. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
1 av 4
I juli brann en kvinna inne efter en mordbrand i Arvika. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
Sara Johansson och Bengt Höglind på Ostindiefararen Götheborg. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
2 av 4
Sara Johansson och Bengt Höglind på Ostindiefararen Götheborg när hon besökte Värmland sommaren 2015. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Mia Jacobson och katten Melvin. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
3 av 4
Mia Jacobson och hennes katt Melvin. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Prinsparet på Mårbackas balkong. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio
4 av 4
I somras besökte prinsparet Mårbacka. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio

Glädje och sorg när P4 Värmland summerar nyhetsåret

P4 Värmlands nyhetsårskrönika 2015
52 min

2015 har varit ett turbulent år, både i Värmland och övriga världen. Flyktingkriser, terrrordåd, ekonomiska kollapser och en hel del annat elände har präglat oss under året. Som tur är har 2015 också innehållit glädje, skratt och positiva överraskningar. Hör P4 Värmlands nyhetsårskrönika.

Bilderna av flyende människor som tar sig till Europa för att starta ett nytt liv har knappast undgått någon. En del av flyktingarna hamnar så småningom i Värmland, och vissa av dem har P4 Värmlands lyssnare mött genom radion under året. Liksom alla de som på ett eller annat sätt försökt hjälpa till att klara mottagandet på ett bra sätt.

Men det finns förstås mer, inte fullt så allvarliga saker, att titta tillbaka på. Som katten Melvin från Forshaga som plötsligt började komma hem med virkade bakverk eller den dåliga sommaren som satte käppar i hjulet för badsugna värmlänningar.

Du hör också om när det berömda skeppet Ostindiefararen kom seglande över Vänern för att besöka Värmland och när länets hertigpar på sitt första officiella besök som gifta besökte bland annat Karlstad.

Det är Hedvig Nilsson och Jenny Norberg som gjort årets krönika.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".