Bild på rondellvargen och på konstnären Stig-Åke Larsson. Foto: Privat.
Stig-Åkte Larsson varit den osignerade konstnären, men nu träder han fram. Foto: Privat.

Rondellvargen har rymt - skaparen stoppar jakten

Rondellvargens skapare, Stig-Åke Larsson: "Huvudet är färjestads logga"
3:00 min

Upphovsmannen till den uppmärksammade rondellvargen på Råtorp har länge varit anonym. Men i samband att vargen nu har rymt - så kliver konstnären ut i rampljuset. 
- Han brukar komma tillbaka, säger Stig-Åke Larsson.

I vanliga fall pryder rondellvargen, vars huvud avbildats efter Färjestad BK:s varglogga, rondellen på Råtorp. Men nu har vargen revirmarkerat en annan rondell, i Skattkärr.

- Han söker väl nytt revir, antar jag. Eller så är det någon varghona som har dragit iväg med honom, säger skaparen Stig-Åke Larsson.

Stig-Åke avstyr vargjakten. Det är inte första gången rondellvargen utforskat andra områden.

- Jag kan ju inte vara säker på att han kommer tillbaka, men han har ju idoler här, så han brukar komma tillbaka. Rätt som det här så står han där, på sin plats i rondellen, säger Stig-Åke.

Vargen är lite drygt två år gammal, och framavlades för att hjälpa FBK. 

- Jag tyckte att Färjestad skulle skärpa till sig lite. Men vi får se om det hjälper i år i stället. Det är många FBK-spelare som bor på Råtorp, så jag hoppas de får lite "go" i sig på väg till ishallen.

Men en varg är inte det enda som brukar övervakar den omtalade rondellen - där står även en älg. Beväpnad.

- Det är Helge. Men han har nu tyvärr blivit av med sitt vapen. Så jag måste fixa ett gevär åt honom nu under julhelgen. I fall vargen kommer tillbaka.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".