Julänglarna i Hagfors förbereder julmat till behövande. Foto: Per Larsson Sveriges Radio.
Julänglarna i Hagfors förbereder julmat till behövande. Från vänster: Josef Ekhamra, Niklas Årström, Åsa Johansson och Jan Johansson. Foto: Per Larsson Sveriges Radio.

Julänglarna bjuder på julmat

"Jättegott och jättefint"
4:25 min

Julänglarna i Hagfors bjuder behövande på jultallrikar nu under julen. Hittills har över hundra Hagforsbor fått ta del av maten, och viljan att hjälpa till ökar för varje år, säger initiativtagarna.

– Det är fantastiskt - jättegott och jättefint, säger Josef Ekhamra, som förra året kom för att äta av maten och nu hjälper till med utkörning. Da'n före doppareda'n körde Julänglarna ut 150 portioner och under julafton väntar de sig beställningar på uppemot 100 portioner.

– Det blir alltid lite färre portioner på julafton. Vi har 35 förbeställda portioner hittills och sedan ringer folk och beställer under dagen, berättar Jan Johansson.  

Vilka åker ni ut till?

– Det är alla möjliga: äldre, ensamma barnfamiljer, handikappade och folk som helt enkelt är stressade, säger Jan Johansson.

Han säger att han märkt av hur viljan att hjälpa ökat de senaste åren.

– Det har blivit lättare och lättare, fler och fler företag vill vara med och hjälpa till. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".