Linda Johansson. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Mittsexan Linda Johansson gör sin tionde säsong i Hellton. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Svårt motstånd väntar för Hellton i omstarten

Linda Johansson: "Det kommer nog att bli en folkfest"
2:32 min

Inte annandagsbandy, men däremot annandagshandboll. Idag startar damernas elitserie om igen efter VM-uppehållet. Hellton ligger sjua i serien, bättre än väntat, och idag väntar tabellsexan Skövde hemma i Karlstad.

En viktig men svår match, tycker Helltonveteranen Linda Johansson.

– Det är en viktig match för båda lagen, för vi har haft ett långt uppehåll. Det gäller att markera direkt. Men Skövde har ett väldigt bra lag, att de ligger såpass långt ner i serien tror jag är en tillfällighet just nu. Jag tror att de kommer att klättra, säger hon.

Det är ett Skövde med Värmlandsbekantingar som kommer till Karlstad. I laget finns Malin Hanold och landslagsspelaren Anna-Maria Johansson, som båda har spelat i Hellton.

Och att det finns rivalitet mellan klubbarna märktes när de möttes i Skövde under VM-uppehållet, en match som Hellton förlorade. Stämningen på plan var hätsk, med gott om psykningar, trots att det bara var träningsmatch.

– Ja, det blev lite hätsk stämning. Båda lagen ville väl visa att man inte tänkte vika ner sig. Sen gjorde vi ingen speciellt bra insats där. Nu ser vi fram mot den här matchen istället och det ska bli väldigt kul, säger Linda Johansson.

Sport på annandag jul är en klassiker, även om man traditionellt kopplar det till bandy. Hur känner du för att avbryta julfirandet för att spela handboll?

– Det blir kanske lite ovant, men samtidigt ska det bli väldigt kul. Och det kommer nog att bli en folkfest, hoppas jag. Det känns som att det är tryck på biljetterna, och det kan bli ett avbrott mot allt traditionellt julfirande att komma och kolla på en handbollsmatch istället.

Hellton ligger på slutspelsplats, bättre än de flesta hade tippat inför säsongen. Vad känner du själv, känns det bättre än väntat?

– Ja, verkligen. Innan säsongen hade vi inte vågat drömma om att ha åtta poäng före jul. Det är klart att det är härligt att vi har lyckats få så många poäng. Men nu är det att kolla framåt som gäller, vi har många viktiga matcher. Det gäller att inte bli nöjd heller, och det är vi absolut inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".