Branden i Arvika kräver fortfarande bekämpning. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio
Branden i Arvika kräver fortfarande bekämpning. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio
Arvika

Arvikabranden fortfarande riskfylld, kranbil ska lyfta undan taket

Räddningschefen:"Det flammar upp bränder i byggnaden"
2:23 min

Branden i en äldre fastighet vid Torget i Arvika är fortfarande inte helt under kontroll. Bränder flammar upp i byggnaden, nu senast vid en brandvägg mot en grannfastighet och en kranbil är på väg för att få undan plåttaket och underlätta släckningsarbetet.

– Vi upplevde att vi hade branden under kontroll men det har flammat upp igen på några ställen med viss rökinträngning till närliggande fastigheter, konstaterar räddningsledare Mattias Larsson vid 14-tiden på nyårsdagen.

Han hade hoppats kunna skicka hem en del av den stora styrkan brandmän på plats men tvingas avvakta eftersom man måste fortsätta bevaka branden.

En kranbil ska bistå med att flytta undan taket. Klockan 15 på nyårsdagen planeras ett informationsmöte med de som bor i fastigheten.

Rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet

– Vi vet mera om skadorna nu och att de blivit så omfattande som vi befarat. Nu kan vi tillsammans med försäkringsbolaget ge en realistisk bild av vilken tid det kommer att ta och vad som kommer att hända, säger Mattias Larsson.

Polisen rubricerar branden i Arvika som "allmänfarlig vårdslöshet". Enligt Hans Axelsson på polisen i Värmland finns i nuläget inget som tyder på att någon uppsåtligt orsakat branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".