Götetorpsskolan, rester efter brand. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
1 av 3
Rester efter branden på Götetorpsskolan på Hammarö. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Lina Flacking, en av föräldrarna som var på plats på Götetorpsskolan för att hämta dotterns regnkläder efter branden på nyårsafton. Foto: Jenny Tibblin, Sveriges Radio.
2 av 3
Lina Flacking, en av föräldrarna som var på plats på Götetorpsskolan för att hämta dotterns regnkläder efter branden på nyårsafton. Foto: Jenny Tibblin, Sveriges Radio.
Förskoleshefen på Götetorsskolan Kicki Brandelius var på plats för att ta emot föräldrar och barn som ville hämta personliga tillhörigheter efter branden på förskolan. Foto: Jenny Tibblin, Sveriges Radio.
3 av 3
Förskolechefen på Götetorsskolan Kicki Brandelius var på plats för att ta emot föräldrar och barn som ville hämta personliga tillhörigheter efter branden på förskolan. Foto: Jenny Tibblin, Sveriges Radio.

Götetorpsbarnen hämtade personliga saker

Lina Flacking:"Jag ska hämta regnkläder och så ville jag se hur det såg ut"
6:32 min

Efter branden på Götetorpsskolan i Skoghall under nyårsnatten så fick föräldrar och barn idag möjligheten att hämta barnens personliga tillhörigheter ur det rökskadade förskolehuset på Götetorpsskolan på Hammarö.

– Jag ska hämta regnkläder för jag hade tömt det mesta reda innan, så jag hade inga extrakläder kvar till min lilla tjej. Och så vill jag gärna titta och se hur det ser ut, säger Lina Flacking var en av föräldrarna på plats.

Även förskolechefen på Götetorpsskolan var på plats för att ta emot föräldrar och barn.

– Det luktar ju, det är ju rökskadat mycket så man hämtar inte allt. Men en del saker tar man med. Det var väldigt tragiskt när det hände men nu är vi i den positiva fasen. Vi är glada att vi kunde flytta hela förskolan till Hammarö Utbildnings Center. Det är mycket större lokaler och nu behöver vi förskoleanpassa men det känns bra. Det kommer att bli bra, säger Kicki Brandelius, förskolechef på Götetorpsskolans förskola.

Sabina Bryngelsson är förälder till Lukas som gick på förskolan och hon och Lukas är på plats för att hämta glömda saker.

– Ja snuttisen får vi ta med, nej vi ska inte slänga den, vi provar att tvätta den. Vi bor häruppe, så vi såg branden. Jag känner mig lite tom när man går omkring här. Jag gick själv här när jag var liten, så jag känner mig lite chockad. Det var en väldig tur att ingen kom till skadad. Och det är skönt att de har kunnat löst det så snabbt med nya lokaler. Det känns också som att alla förskolefröknar och chefer är positiva nu när allt har lagt sig och det känns skönt som förälder, säger Sabina Bryngelsson som hade sin son Lukas på förskoleskolan på Götetorpsskolan på Hammarö.

  


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".