Pelle Prestberg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Pelle Prestberg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Pelle Prestberg rörd över hyllningarna

Pelle Prestberg: "Man rös och blev oerhört stolt över vad man gjort"
4:44 min

I lördags var det dags att avtacka en legend i Färjestad. Pelle Prestberg fick återigen höra publikens jubel och var väldigt glad över hyllningarna även om Färjestad förlorade själva matchen.

–När man kommer ut på isen och man känner strålkastarnas ljus, känner publikens tryck, de ställer sig upp och de sätter på Jönssonligan-melodin och visar klipp på jumbotronen. Man rös och blev oerhört stolt över vad man gjort, berättar Pelle Prestberg.

Publikens jubel är något som Pelle saknar sedan spelarkarriären tog slut.

– När man hållt på så pass länge så vänjer man sig lite när det gått bra. Men det var stort att komma ut på isen, säger Pelle Prestberg.

Han utesluter inte en framtida tränarkarriär, en väg som hans båda kompanjoner ifrån Jönssonligan tagit. Att hyllningsmatchen blev just mot Frölunda tyckte han passade bra då han spelat två säsonger i göteborgsklubben, även om resultatet gärna fått Färjestads väg istället.

– Det var en bra första period där Frölunda gjort ett fint första mål. Andra målet var mer av ett turmål, berättar Pelle Prestberg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".