Svein Valheim. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Svein Valheim, VD för konkursdrabbade Cabby i Kristinehamn. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Det var skulderna som knäckte Cabby

3:59 min

Husvagnsföretaget Cabby i Kristinehamn har försatts i konkurs. Men det är inte någon kris i husvagnsbranschen som ligger bakom konkursen.

– Det känns väldigt tråkigt att det skulle sluta såhär då mycket gått åt rätt håll under en längre period, säger Svein Valheim, vd för Cabby i Kristinehamn.

Vilka reaktioner har du möts av från de anställda?

– De känner nog som jag gör. Överlag var alla väldigt positiva och att det skulle fortsätta åt rätt håll. Så blev det inte.

2008 var branschen dubbelt så stor, men det är inte det som varit Cabbys problem.

– Vårt problem har varit att företaget varit så extremt skuldsatt. Vi har varit duktiga på att amortera av lån och räntor, sammanlagt 120 miljoner. Det har gjort att det varit svårt att göra nödvändiga investeringar, säger Svein Valheim.

Finns det nån chans att rädda upp situationen?

– Ja, men det är inte upp till mig. Det är konkursförvaltaren som ska göra det jobbet. Det gäller att hitta någon som vill ta nya tag och driva företaget vidare.

Sammanlagt 63 anställda berörs av konkursen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista