Brand i byggnad och lastbilar. Foto: Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
1 av 2
Branden vid GB på Örsholmen i Karlstad startade strax strax efter midnatt. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se
GB:s lokaler på Örsholmen. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
2 av 2
Vid 06-tiden på morgonen var elden under kontroll. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Stor brand i GB:s lokaler i Karlstad

Räddningsledaren Mattias Arvidsson: "Det är stora skador på byggnaden"
2:36 min

En storbrand rasade i ett glasslager i ett industriområde på Örsholmen i Karlstad under natten. En stor lokal har förstörts, liksom tre lastbilar.

- Vi blev larmade hit vid kvart över tolv inatt. Två glassbilar vid GB:s lastkaj stod i full brand och elden hade spridit sig till kontors- och lagerlokalen, sa Mattias Avidsson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Karlstad, till P4 Värmland imorse.

Elden nådde taket på lastbryggan och spreds därifrån in i lokalerna, som han beskriver som en distributions- och lagerdel på cirka 1 200 kvadratmeter. Branden har även nått kontorsdelen, som också ligger i anslutning till lastbryggan.

– Vi har förhindrat spridningen till byggnader bredvid. Där har vi ett snickeri och båtfirma. Vi har försökt begränsa branden till GB-byggnaden, det är mycket stora skador där, säger Mattias Arvidsson.

Vilka skador har byggnaden?

– Det är stora skador på byggnaden. Frysdelen står fortfarande upp men det är mycket skadat inne i den delen också, säger Mattias Arvidsson.

Polisen har rubricerat händelsen som mordbrand, eftersom man inte kan utesluta brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".