Huvudentré till Cabby
Arkivfoto: Pontus Skagersten/Sveriges Radio
Kristinehamn

Arbetsförmedlingen igång för att hjälpa Cabbyanställda

Håkan Andersson: "Kommer att vara på plats och skriva in samtliga"
2:24 min

Det är 64 personer som står utan jobb när Cabby i Kristinehamn nu har försatts i konkurs. Från Arbetsförmedlingens sida har man redan startat arbetet med att hjälpa de före detta anställda vidare.

– Vi har ganska god beredskap. Redan i början av veckan var vi ute för att informera om hur man skriver in sig i vårt system. Det är steg ett, säger Håkan Andersson på Arbetsförmedlingen i Kristinehamn.

Han är en av dem som nu ska fokusera på att hjälpa de tidigare Cabbyanställda, och nästa steg blir nya besök på företaget till veckan. Då ska alla skrivas in som arbetssökande och en personlig handlingsplan skapas. Därefter väntar personliga besök.

I nuläget finns drygt 30 lediga jobb utannonserade i kommunen, men det är än så länge omöjligt att säga om det är något av de jobben som kan passa de som nu får sluta på Cabby, enligt Håkan Andersson.

Hur stor är sannolikheten att de 64, som nu är anställda, kommer att ha ett jobb om ett halvår?

– Det har väldigt mycket att göra med individen. Inte enbart Arbetsförmedlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".