Wallström fick lägenhet av kommunal

"Jag är arg och besviken"
2:00 min

Fackförbundet Kommunal ordnade en hyresrätt i en av sina fastigheter i Stockholms innerstad till utrikesminister Margot Wallström.

Utrikesminister Margot Wallström (S) fick gå före bostadskön tack vare Kommunal.

Hon är nu djupt upprörd över att ha dragits in i skandalerna kring fackförbundet.

– Jag är arg och besviken på Kommunal för hur de har kommunicerat med mig. Jag hyr lägenheten tillfälligt för att jag söker bostad i Stockholm. När vi pratade om det här fick jag besked från Kommunals högsta nivå att de följer alla regler och procedurer för att lämna ut lägenheter till bostadskön, säger hon.

Aftonbladet har avslöjat ytterligare skandaler kring Kommunal och hur höga tjänstemän inom förbundet och andra höjdare inom arbetarrörelsen har fått hyra stora lägenheter i förbundets fastigheter i centrala Stockholm. Däremot har inte en enda av lägenheterna släppts till den kommunala bostadsförmedlingen på 16 år.

En av dem som nu fått lägenhet är Margot Wallström. Hon säger att hon fått falska uppgifter i samband med att hon hyrt en lägenhet av Kommunal.

– Jag skulle absolut inte gå före i kön, och det fick jag besked om. De har ljugit för mig. När jag tittade på det här upptäckte jag att Kommunal har gett mig oriktiga besked. Det här är oacceptabelt och det skadar både mig och Kommunal.

– Jag har sagt upp min lägenhet och kommer att flytta ut så fort som möjligt , säger Wallström.

Kommunals förbundskassör Anders Bergström meddelade i går att han avgår efter avslöjanden om bland annat vidlyftiga representationsnotor och shower med sextema.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".