Värmlandstrafik. Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.
Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.

Fem grader i länsbussar - chaufförer och passagerare fryser

Stefan Arnell: "Vissa bussar hade fem grader varmt"
1:02 min

Kylan fortsätter att ställa till det för Värmlandstrafiks resenärer. I förra veckan åtgärdades felen som gjorde att bussarna inte gick att köra i det kalla vädret, men problemen med kylan i bussarna finns kvar.

– Både passagerare och förare har upplevt att det är kallt på bussen. Tanken är att vi byter ut fordonen så fort som möjligt. Vi har tre åtgärder som Volvo tagit fram: Vi ska höja effekten på värmaren, fläktsystemet ska uppgraderas och förarnas defroster ska också uppdateras, säger Stefan Arnell, trafikchef för Nobina Värmland

Hur kallt har det varit på bussarna?

– Vissa bussar har haft ner till fem plusgrader och då måste vi naturligtvis byta ut bussen. Den optimala temperaturen ska naturligtvis vara 21 grader men det är svårt när det är såhär kallt.

De åtgärder som krävs tar inte lång tid att göra i sig, problemet är att varje buss måste besökas och tas om hand. Förra veckan uppgav Värmlandstrafik att värmeproblemet skulle vara åtgärdat. Uppenbarligen finns det bussar kvar som behöver åtgärdas.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".