Peter Landmark, chef för flygplatsen i Karlstad. Foto: Torsten Gabrielsson/SR Värmland
SVT och VF vill intervjua Peter Landmark men han säger nej. Foto: Torsten Gabrielsson/SR Värmland

SVT och VF kräver svar av Peter Landmark

Karlstad Airports vd Peter Landmark har den senaste tiden vägrat låta sig intervjuas av SVT Värmland och Värmlands Folkblad. Nu vänder sig redaktionernas chefer till flygplatsens styrelse och Karlstads Stadshus.

I slutet av december förra året avslöjade SVT Nyheter Värmland att kommunägda Karlstad Airports vd Peter Landmark har träffat ett hemligt, muntligt avtal med flygbolaget BMI om villkoren för flygtrafiken till Frankfurt. Avtalet innebär att flygbolaget slipper betala startavgifter och avgifter för bagagehantering och incheckning, ett avtal som styrelsen fick kännedom om först långt senare.

I januari avslöjade Värmlands Folkblad att Karlstad Airports VD under flera år har köpt tjänster av ett bolag där han själv sitter i styrelsen.

Såväl SVT Nyheter Värmland och Värmlands Folkblad har försökt att få till en intervju med Peter Landmark men han har hittills vägrat.

Nu har Tomas Skoglund, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Värmland, och Peter Franke, chefredaktör och ansvarig utgivare på Värmlands Folkblad skrivit ett öppet brev till Karlstad Airports styrelse och Karlstad Stadshus.

Karlstad Airport är ett kommunägt bolag, bolaget ägs av skattebetalarna i Karlstads kommun. Vi tycker att det är viktigt att verksamheten i ett bolag som drivs med skattepengar granskas. Lika viktigt är att bolagets företrädare kommer till tals och kommenterar våra granskningar"

I brevet frågar Skoglund och Franke om de anser att det är okej för en vd för ett kommunalt ägt bolag att vägra ställa upp på intervjuer. Båda menar att det finns frågor som kräver svar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".