Götetorpsskolan. Anders Peterson. Lina Jansson. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
Sjätteklassaren Lina Jansson och Götetorpsskolans rektor Anders Peterson. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Smidig övergång för Götetorpseleverna

4:45 min

Götetorpsskolan på Hammarö brann ner under nyårsnatten och skolverksamheten flyttades till Hammarö utbildningscenter. Nu har drygt två veckor gått sedan terminsstarten och övergången har varit smidig enligt lärare och elever.

På nyårsnatten brann Götetorpsskolan på Hammarö ner. Förskolan tillsammans med låg- och mellastadiet tvingades flytta till lokaler på Hammarö utbildningscenter. Rektor Anders Peterson menar att flytten gått bra.

– Flytten har gått väldigt lättvindigt. Det här är en kommun där alla dragit åt samma håll. På fyra dagar städade man ur lokalerna och fick hit alla möbler för att allt skulle vara på plats på terminsstart, säger Anders Peterson.

De stora skillnaderna mellan de nya och gamla lokalerna är att de nya på Hammarö utbildningscenter är större och att det finns fler rum att bedriva verksamhet i. Sjätteklassaren Lina Jansson menar ändå att vissa saker var bättre på den förra skolan.

– På rasterna finns det typ ingenting att göra här. Det är ganska trist. Det finns inte ens en fotbollsplan.

Har ni hört om det kommer att bli en fotbollsplan här?

– Jag tror det. Jag har hört att de kanske skall ställa hit två mål, säger sjätteklassaren Lina Jansson.

Det nuvarande beslutet innebär att lärare och elever blir kvar på Hammarö utbildningscenter terminen ut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista