En hand som håller i reglaget som justerar värmen på ett element.
Foto: TT.
Karlstad

Ström och värme till EU-migranternas husvagnar

1:01 min

Den campingplats för EU-migranter som sedan i höstas funnits på Våxnäs i Karlstad, mellan Tingvalla isstadion och polishuset, kommer nu att få ström och värme.

P4 Värmland har nyligen rapporterat om att de boende mår väldigt dåligt, när det inte funnits värme i husvagnarna som de sover i. Nu har Svenska kyrkan i Karlstad kommit överens med Karlstads kommun om att kommunen drar fram ström och fixar element, medans kyrkorna i Karlstad betalar för elen.

– Det känns väldigt gott, säger Lars Söderberg, diakon i Svenska kyrkan i Karlstad.

– Under tiden som det har varit så bedrövligt, så har vi funderat och försökt att hitta lösningar på det här. Vi tog en sista kontakt med kommunen, vi chansade, och då visade det sig att kommunen också hade den här tanken att erbjuda elen. Allt föll på plats, säger han.

Förutom att kyrkorna i Karlastads pastorat kommer att hjälpas åt att finansiera strömförsörjningen, så hoppas kyrkan på ekonomiska bidrag från allmänheten.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista