Rolf Larsson. Foto: Kommunal.
Rolf Larsson känner att han just nu inte har medlemmarnas förtroende. Foto: Kommunal.

Rolf Larsson: Vill städa upp skiten innan jag slutar

1:39 min

Rolf Larsson från Kristinehamn kommer sannolikt att lämna sitt uppdrag i Kommunals förbundsstyrelse. Men inte direkt, utan först i maj. Han vill först städa upp skiten innan han lämnar uppdraget.

– Jag känner att jag inte har medlemmarnas förtroende. Det är de som väljer ombud, säger Rolf Larsson.

Rolf Larsson är kassör i Kommunals avdelning Västra Svealand och företräder där över 34 000 medlemmar i Värmland och Örebro. Han har personligen inte fått motta så mycket kritik från medlemmarna. Den kritik han fått ta del av har kommit in till honom via kommunals sektioner.

– Och jag har full förståelse för det. Det är ju medlemmarna som ska välja mig. Även om jag fick frågan om att ställa upp för omval skulle jag inte ställa upp. Jag har inte medlemmarnas förtroende.

En annan anledning till att Rolf Larsson tvekar är att uppståndelsen har gått ut över hans familj och bekanta.

– De blir ju också ifrågasatta. De får ta skit för vad jag har gjort, säger Rolf Larsson.

Mot bakgrund av det undrar man ju varför du inte avgår direkt?

– Nej, jag vill inte lämna över ett skitigt bord. Jag vill städa bort skiten så att de som kommer sen får ett rent bord, säger Rolf Larsson till P4 Värmland.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista