Kön till audition för Ack Värmland.
1 av 2
Kön ringlade sig lång när det igår var audition för TV-serien Ack Värmlands andra säsong. Foto: Ulla Walldén, Sveriges Radio.
Fyra personer i kö
2 av 2
Väntar på att få provspela gör fr.v Camilla Larsson, Ulla Lindgren, Martin Hagegård och Sanna Holm. Foto:Ulla Walldén/Sveriges Radio

Stort intresse för TV-roll i "Ack Värmland"

1:12 min

Igår var det audition i Karlskoga för nästa säsong av TV4-serien "Ack Värmland". Hundratals dök upp på Kungsteatern för att försöka få en biroll.

En av dem som stod i kövimlet var Ulla Lindberg.

– Jag har ingen erfarenhet av teater, men jag har en passande dialekt. Uppväxt i Fryksdalen.

Camilla Larsson spelar teater på fritiden och har varit statist i flera filmer som producerats i Trollywood eftersom hon bor i Trollhättan numera. Vad hon skulle få göra när hon kom in på audition visste hon inte.

– Jag har tränat på värmländskan, annars är det bara att köra.

I kön hittade vi också Martin Hagegård som gjort lite film i Tokyo och Sanna Holm som medverkat i några reklamfilmer. Trots konkurrensen var stämningen god och förväntansfull i kön.

Besked om det blir någon roll i "Ack Värmland" kommer om några veckor och i april drar alltså Ulf Malmroos igång inspelningarna i Trollhättan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista