Anna Andersson Wass, Maria Neiker och Harry Persson utanför Arvika är upprörda.
Anna Andersson Wass, Maria Neiker och Harry Persson utanför Arvika är upprörda över hur skolskjutsbussarna sköts sedan julledigheten. Foto Jenny Tibblin P4 Värmland

Skolskjutsen släpper av barnen på 90-väg

4:50 min

Sedan vårterminen drog igång har skolskjutsen utanför Arvika varit allt annat än bra.
– Nu släpps barnen av nere vid 61:an där trafiken kör i 90 kilometer i timmen, säger Maria Neiker.

I mitten av december bytte Värmlandstrafik ut det bussbolag som kör deras bussar. Numera är det bolaget Nobina som är ansvarigt.

Familjerna som bor utanför Arvika upplever att det är en enda stor röra och de kan inte lita på att deras små barn kommer till skolan som dom ska eller för den delen hem från skolan. Ibland kommer inte bussen, ibland kör de hem barnen och ibland släpps de av flera kilometer från hemmet utefter riksväg 61.

– Det jag först och främst saknar är en kommunikation mellan bussbolaget och oss föräldrar

Den information som kommit ut har kommit sent och ibland inte stämt överens med vad som sedan görs, berättar föräldrarna som P4 Värmland pratat med. Så nu får föräldrarna skjutsa sina barn själva till och från skolan. Att misstag händer en gång har föräldrarna full förståelse för men det är det stora samlade intrycket som gör att föräldrarna nu är oroliga.

–En pojke fick gå fyra kilometer hem, några kommer hem tidigare än sagt, flera barn får korsa en väldigt trafikerad väg, berättar föräldrarna.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista