Berit Högman (S). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Berit Högman (S). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Högman (S) om raset: "Det är skit"

0:59 min

I Sifos:s senaste mätning noterar Socialdemokraterna rekordlåga 23,2 procent av väljarstödet. Berit Högman (S), riksdagsledamot från Värmland, menar att en av förklaringarna är oredan i riksdagen.

– Det är klart att man tycker det är skit, för att klara klartext , säger Berit Högman (S).

Hennes förklaring till bottennotering lyder:

– Min egen analys går ut på att väljarna inte gav någon tydlig hänvisning till hur vi ska ha det i riksdagen. Vi har nu en minoritetsregering som tvingas förhandla, det görs överenskommelser som inte håller. Det har varit svårt att driva en tydlig politik.

Den Sifomätning som presenterades i helgen ger vid handen att stödet för Socialdemokraterna är rekordlågt. Enligt mätningen är nu Moderaterna störst och Alliansen klart större än de rödgröna. Stefan Löfven har sämre siffror än till och med Håkan Juholt.

Sifos januarimätning ger S 23,2 procent av väljarna och partiet backar med 2,8 procentenheter. M får 25,6 procent, en ökning med 3,5 procent. Socialdemokraternas siffra är den lägsta sedan Sifo började sina mätningar 1967.

– Det är väl en tydlig signal om att regeringen får vad den förtjänar.  Väljarna uppskattar inte när man inte gör som man säger och när man inte levererar, säger den värmländske riksdagsledamoten Christian Holm Barenfeld(M), till P4 Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista