Dakota Seariders. Anders Persson, Tim Flinth och My Sohlin. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Dakota Sea Riders representerades idag av Anders Persson, Tim Flinth och My Sohlin. Med i bandet är också Henrik Strömberg, Anders Zika och Maria Larsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Dakota Sea Riders samlar in pengar till nyanlända

5:46 min

På fredag hålls en konsert på Arenan i Karlstad där intäkterna oavkortat går till Röda korsets arbete med nyanlända. På scenen står Dakota Sea Riders som känner att de vill göra en insats för de flyktingar som kommer till Värmland.

Dakota Sea Riders består till stor del av gamla kompisar som tidigare har spelat i olika konstellationer tillsammans. I nuvarande uppställning finns musiker som spelat med Perry and the Travellers, Lykantropi och Môra-Per. Det var sångaren Anders Persson som för några år sedan drog igång projektet.

– Jag har alltid suttit på pojkrummet och skrivit musik och spelat mina egna låtar. Sen har jag frågat alla de här härliga musikerna om de vill vara med. Det känns tryggt att ha med sig så duktiga människor, säger han.

Musiken bandet spelar är en blandning mellan americana, country och svensk pop. På fredag äntrar bandet scenen på Arenan i Karlstad och alla intäkter går oavkortat till Röda Korsets arbete med nyanlända.

– Behovet är stort. Jag jobbar själv med ensamkommande flyktingbarn och ser att det behövs pengar, berättar Anders Persson.

Här kan du höra bandet spela. (Går att lyssna på i 30-dagar)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista