Säffle

Polisen efter att skolflicka antastats: "Vi ser allvarligt på det här"

7:21 min

En 10-årig flicka i Säffle ska ha blivit ofredad och misshandlad av fem unga män när hon var på väg hem från skolan. Polisen har nu kopplat in åklagare på fallet.

Det var i torsdags strax före klockan fyra som ett gäng med män ska ha omringat flickan och hållit fast henne på en bro över E45 i Säffle. Flickans mamma berättar:

- Nån ville pussa henne och någon daskade henne på rumpan och hon blev sparkad på knät. Och det sista de gjorde var att knuffa henne så hon slog nacken i broräcket. Och då till slut kom hon loss och sprang hem, men de följde efter henne ett tiotal meter samtidigt som de skrek på ett språk hon inte förstod.

Efter händelsen har flickan mått dåligt, och vågar inte längre gå hem ensam från skolan:

- Hon känner sig otrygg och rädd och hon kommer upp på nätterna och gråter och har mardrömmar, berättar mamman.

Händelsen har polisanmälts och polisen tar allvarligt på anmälan, enligt polisens pressinformatör Tommy Lindh:

- Det är mycket allvarligt eftersom det handlar om barn som måste kunna röra sig fritt till och från skolan.

Polisen har därför valt att koppla in åklagare på fallet redan i inledningsskedet:

- Vi vill ha en åklagare med i matchen redan från början för att få vägledning och direktiv i vilka tvångsmedel vi kan vidta för att hitta gärningsmännen, och också se om det finns något sexuellt motiv att lägga till i brottsrubriceringen, säger Tommy Lindh.

Signalementet på männen är enligt Tommy Lindh att de bar blå jackor och var i 20-årsåldern. Anmälan är i dagsläget rubricerat som misshandel och ofredande.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista