Husvagnsföretaget Cabby i Kristinehamn fick rekonstruktionen godkänd i januari och undvek därmed konkurs. Foto: Anton Eriksson/Sveriges Radio P4 Värmland.
1 av 2
Arkivfoto: Anton Eriksson/Sveriges Radio P4 Värmland.
Bjarne Olsson (S), kommunalråd i Kristinehamn utanför biblioteket. Foto: Frida Jansson Högberg/Sveriges Radio
2 av 2
Förhoppningarna är stora på intressenten hos kommunalrådet Bjarne Olsson (S). Foto: Frida Jansson Högberg/Sveriges Radio

Lokal aktör kan rädda Cabby

Bjarne Olsson (S): "Självklart är det stora förhoppningar"
1:14 min

Det kan bli fortsatt husvagnstillverkning hos konkursdrabbade företaget Cabby i Kristinehamn. Idag ska kommunen träffa en representant för en intressent som vill driva verksamheten vidare.

– Självklart är det stora förhoppningar att det finns någon som har ett seriöst intresse att ta över verksamheten, för det är ett bra varumärke, säger kommunalrådet Bjarne Olsson (S) som dock inte vet något om intressenten i nuläget.

– En intressent skjuter ju inte från höften utan det är säkert så att man har granskat förutsättningarna att ta över det här. Nu har ju vi inte träffat intressenten än, men säkert är det så att det är ett seriöst intresse.

Under tisdagseftermiddagen kommer kommunen få veta mer om intressenten. Enligt SVT Nyheter Värmland har totalt ett 20-tal spekulanter anmält intresse för att ta över lokalerna eller verksamhet.

– Det tyder ju ändå på att Cabby är ett känt varumärke och har långa traditioner, så det lockar säkert intressenter att kasta blickar på företaget nu när man är i den här situationen, säger Bjarne Olsson.

63 personer förlorade jobbet när Cabby begärdes i konkurs för drygt två veckor sedan. På fredag hoppas konkursförvaltaren att affären kan vara klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".