Före dubbelmordet i Norrahammar fastnade 52-åringen på övervakningskamera när han köpte tändvätska. Foto: Polisens förundersökning.
Före dubbelmordet i Norrahammar fastnade 52-åringen på övervakningskamera när han köpte tändvätska. Foto: Polisens förundersökning.

52-åringen överklagar dom om dubbelmord

0:42 min

Den 52-årige företagare som dömts till livstids fängelse för två dubbelmord, har överklagat tingsrättens dom.

Överklagandet gäller det ena dubbelmordet, på Hökensås, som 52-åringen nekar till. Det andra dubbelmordet, i Norrahammar, där en Värmlandsbördig kvinna mördades, har han erkänt. I båda fallen hittades ett par i 70-årsåldern döda efter bränder i husen där de bodde.

Mannen arbetade som kapitalförvaltare och hade placerat stora summor utomlands åt de mördade paren. Enligt domen i Jönköpings tingsrätt hade morden ekonomiska motiv.

– Jag har en huvudman som förmenar att han över huvud taget inte är inblandad i mordet eller mordbranden på Hökensås, därför begär han Hovrättens prövning, säger advokat Leif Silbersky.

Vad gör det för skillnad om han skulle frikännas i den delen?

– Skillnaden är tvåfaldig. Dels kan det komma ett ögonblick där han vill ha ett tidsbestämt straff, och dels har vi yrkat på ett tidsbestämt straff om han frikänns för Håkensåsdelen.

Vad tror du om de möjligheterna?

– Jag tror att möjligheterna finns, det är därför vi yrkar det.

Nu kommer ärendet att provas av Göta hovrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista