Lars Stiernelöf, demokratiutvecklare Sunne kommun
Lars Stiernelöf prisas för sitt arbete mot antisemitism. Arkivbild: Eva Davidsson/Sveriges Radio.

Sunnelärare får pris för arbete mot antisemitism

1:25 min

Idag på Förintelsens minnesdag får Lars Stiernelöf från Sunne Michael A. Frieds lärarstipendium. Priset utdelas idag i Sveriges Riksdag och han får det tillsammans med Per Wahlund för insatser mot antisemitism, rasism och främlingsfientlighet.

Hedi Fried överlevde koncentrationsläger i Tyskland och kom sedan till Sverige med de vita bussarna. Hon föreläser om sina upplevelser under Förintelsen för skolelever och hon grundade 1994 Michael A. Frieds stiftelse, som varje år delar ut ett lärarstipendium till lärare som utmärkt sig i sitt arbete med att motverka antisemitism, rasism och främlingsfientlighet.

Stipendiet består av pengar som influtit genom försäljning av böcker och föreläsningar. Och idag får de båda Sunnelärarna Lars Stiernelöf och Per Wahlund stipendiet.

– Det känns hedrande att man tittat på det långsiktiga arbetet. Det säger Lars Stiernelöf som idag arbetar som samordnare mot extremism i Värmland.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista