Arne Rådström med sin Volvo. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Arne Rådström med sin Volvo. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Arne Rådström. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Arne Rådström. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Rally Sweden 2016

Arne är en av favoriterna i Historic Rally

6:53 min

Arne Rådström från Torsby har de senaste två åren varit på pallen i Historic Rally i Rally Sweden. I år så har Rådströms chanser till en totalseger ökat då Petter Solberg inte finns med på startlinjen.

– Chansen kanske ökar nu men jag saknar Petter Solberg i rallyt. Det var en morot att köra mot honom, säger Arne Rådström.

Men det betyder inte att Arne Rådström satt ett annat mål.

– Det är tydligen nån från Vålberg som är anmäld i en Quattro och som har 18 SM-guld.

Arne Rådström slipper tampas med Petter men får istället Mats Jonsson att mäta sig med och även om de kör i olika klasser så är det om den totala slutsegern som Arne och hans kartläsare Thomas Nilsson ska vara med och slåss om.

Bilen som Arne Rådström kör i rallyt är en Volvo 242 som till det yttre starkt påminner om en standardbil men under skalet så har man gjort alla förändringar man får utifrån det reglemente man använder i Rally Sweden Historic.

Med några veckor kvar så återstår en del arbete med bilen innan det är dags att testa att allt funkar och känns som det ska.

– Vi ska testa däck och inställningar på fjädringen. Bilen ska sitta som en ryggsäck på en, man ska inte bara åka med utan det ska vara vi som styr bilen, säger Rådström.

Några dagars tester i Nordvärmland hoppas man få innan start för det har betydelse att få många mil och timmar bakom ratten.

– Det är skillnad mellan förlust och seger, säger Arne Rådström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista