Helltons Jessica Wessman och Viktoria Grönkvist Foto: Linda Johansson
Helltons Jessica Wessman och Viktoria Grönkvist Foto: Linda Johansson

Nygammalt ansikte i Hellton ikväll

Hellton på poängjakt med "nygammalt" i truppen
4:29 min

Ikväll när Hellton spelar mot Önnered på bortaplan i damernas elitserie gör ett "nygammalt" ansikte comeback efter några skadefyllda säsonger.


Hellton har inte vunnit sedan den 25 oktober och har efter det bara tagit två poäng via oavgjort mot kvällens motståndare Önnered och Kristianstad som man förlorade mot hemma i förra omgången.

Och med i bussen till Göteborg klar för att spela återfinns Viktoria Grönkvist som fått de senaste säsongerna förstörda på grund av skador. Hon har några allsvenska säsonger bakom sig men fanns inte med förra säsongen när Hellton tog klivet upp.

Hon har spelat på lite lägre nivå men nu är det alltså dags för elitseriedebut.

–Jag har känt att kroppen har hållt för träning och spel och har tränat de två sista veckorna med A-laget så det här ska bli oerhört spännande.

Man behöver vinna minst tre eller helst fyra matcher till för att få en chans till slutspel, annars väntar ett ovisst kval för att behålla elitseriestatusen. Önnered ligger två poäng bakom Hellton och man har jumbon Spårvägen och Heid som har samma poäng kvar att möta där man bör och ska ta poäng och även Team Eslöv bör vara en nöt som går att knäcka. LUGI, Höörs HK H65 och Västerås/Irsta är däremot motstånd som blir lite tuffare.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".