Markus Jansson, BK Jösse. Foto: Jenny Tibblin/Sverigesradio
Em-aktuelle Markus Jansson, BK Jösse. Foto: Jenny Tibblin/Sverigesradio

Värmländska bowlaren siktar mot EM i sommar

4:01 min

Markus Jansson från BK Jösse är med i den preliminära trupp som ska tävla i bowling-EM senare i år och han tror att han ska få en plats i den slutgiltiga truppen.

– Jag tror jag har bra chanser eftersom jag var med senast och det gick ganska bra, berättar Markus Jansson vars BK Jösse i nuläget parkerar på en fjärdeplats och är därför just nu vidare till slutspel.

Målsättningen är att ta sig vidare till slutspel och förhoppningsvis kunna utmana om förstaplatsen. Men Markus är inte ensam i laget från släkten. Pappa är gammal världsmästare och även hans bror är med i BK Jösse.

– Det är mest peppande för man vill ju alltid bli bäst inom familjen. Man strävar lite efter att slå pappa i allt han har gjort. Även om det är svårt så finns det ett mål där så man peppar sig själv till att träna lite mer och försöka nå dit han har varit och lite till, berättar Markus Jansson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista