Emma Dahlström. Foto: Pontus Lundahl/TT
Emma Dahlström tävlar i slopestyle. Foto: Pontus Lundahl/TT
X-Games

Emma Dahlström satsar på guld igen

Emma Dahlström: "Mycket svårare motstånd i år"
3:41 min

Ikväll tävlar Emma Dahlström från Torsby i X-Games i amerikanska Aspen. Hon vann tävlingen i slopestyle på skidor förra året, och är beredd att försvara guldet.

Det är mer press på Emma Dahlström i tävlingen i år, säger hon, men samtidigt har hon mer erfarenhet än sist.

– Jag vet mer vad jag ska göra och hur jag ska gå tillväga för att nå toppen. Men motståndet är mycket svårare i år, så det kommer att bli tufft, säger hon.

Hennes styrka, menar hon, är hennes rails, alltså åkningen på räcken.

– Även i år sticker mina rails ut lite mer än de andra tjejernas. Kanske inte lika mycket som förra året, men det är ändå där som jag kommer att ta mest poäng, säger Emma Dahlström.

Om en månad tävlar 23-åringen i X-Games igen, då i Oslo. Och många Torsbybor planerar att åka dit för att stötta Dahlström.

– Det kommer att kännas helt galet bra. Jag har aldrig tävlat så nära hemma förut, och pappa har ju dragit ihop jättemycket folk som ska komma och kolla så jag tror att det kommer att kännas enormt bra att stå på start i Oslo.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".