Bild på Lisa Lindström som håller en pokal. Foto: Anders Wiklund/TT
En av inpiratörerna på föratagsträffen var Lisa Lindström VD för Doberman AB. Foto: Anders Wiklund/TT

Företagsträff för att inspirera

1:12 min

Under fredagen träffas 170 företagare eller blivande företagare för att bli inspirerade och inspirera andra i en årligt förekommande träff som stiftelsen Inova ordnar tillsammans med flera olika aktörer.

Det kommer många rapporter om att Värmland inte är så bra på företagande och att det inte händer någonting. Enligt Britt Lööv som är verksamhetsledare på Inova, så ligger Värmland långt ner på olika rankinglistor över företagandet i Värmland.

– Man har lite mer framtidstro, och en vetskap om att det händer en hel del bra saker inom företagandet i Värmland. Dagens företagsträff ska inspirera deltagarna till just företagande och efter träffen kommer många ha fått en lite annan syn på situationen, säger Britt Lööv.

Man kan likna Inovas arbete med en BB eftervårdsavdelning för nyetablerade företag.

– Vi ska hitta nya idéer som vi ska skapa nya affärer med som i sin tur ska skapa nya jobb, säger Britt Lööv.

De nykläckta och sköra företagen vårdas för att kunna riktigt etablera sig på marknaden och för de företagen som varit i Inovas så kallade vård ser det bra ut.

– Det är ett antal hundra arbetstillfällen som kommer av dom bolag som lämnat inkubatorn de senaste sex till sju åren. 

Den Värmländska företagskulturen har haft problem många år. Men Britt Lööv ser att det håller på att hända något.

– På senare år ser vi en tydlig trend på att detta bara blir bättre och bättre, företagen attraherar mer kapital och anställer mer personal, avslutar Britt Lööv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista