Ebba Johannesson och Ebba Wulcan under Götas ungdomsspel 2016. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio
Ebba Johannesson och Ebba Wulcan under Götas ungdomsspel 2016. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio

Framgångar under IF Götas Ungdomsspel

2:22 min

Nästan 400 friidrottare är under helgen på plats i Våxnäshallen i Karlstad.

Sofie Skoog, från IF Göta hoppade 1,90 under lördagen, vilket betyder nytt inomhusrekord för henne. Men det var även yngre friidrottare som hade framgångar.

Ebba Johannesson från Sunne tävlar i flickor 10 år och hon hade vunnit två guldmedaljer på lördag förmiddag. Medaljerna kom på 60 meter, där hon också slog mästerskapsrekord, samt i längdhopp, där hon bara var nån centimeter från mästerskapsrekordet.

Några gör sina första tävlingar här samtidigt som Sofie Skoog och en del av hennes landslagskompisar kommer hoppa här, det är en enormt stor bredd och det är kul"

Ebba Wulcan som tävlar för Säffle FIK vann också två guldmedaljer på lördag förmiddag, 60 meter och höjdhopp. I höjdhoppet fick hade Ebba just klarat 1.30 när det var dags för finalen i 60 meter så hon fick stå över 1.35 för att springa finalen i 60 meter.

Efter vinsten och prisutdelningen i löpningen så skyndade Ebba tillbaka till höjdhoppet och tog 1.40 på första försöket vilket räckte för att ta ytterligare en guldmedalj.

– Jag har aldrig hoppat 1,40 förut, jag har försökt men aldrig klarat det, sa en glad Ebba Wulcan efter prisutdelningen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista