Flera ex av Filipstads-Tidning. Foto: Sveriges Radio.
Foto: Sveriges Radio.

Filipstads tidning blir en tvådagarstidning

1:00 min

Från och med i maj kommer Filipstads tidning att ges ut två dagar i veckan istället för som idag, tre.

Det är torsdags- och lördagsupplagan av Filipstads tidning som kommer att slås ihop till en tjockare fredagstidning.

Tidningens chefredaktör Lena Richardsson ser dock nedskärningen som en naturlig följd av ett medielandskap i förvandling.

– Vi har ju inga planer på att skära ner på innehållet. Det blir fler antal sidor i fredagstidningen. Jag har gått ut och lovat att fredagstidningarna ska bli tjockisar.

Men Lena Richardsson medger att neddragningen av antalet upplagor först och främst har handlat om besparingar. Hade det inte varit för att man behövde spara pengar, så hade man aldrig kommit på idén om att gå från tre till två utgivningsdagar per vecka. Men några siffror på hur mycket tidningen behöver eller kommer att spara på neddragningen vill hon inte gå ut med.

– Det viktigaste är att vi behåller vår personalstyrka helt intakt. Och jag vill ju hävda att vi redan idag är en sjudagarstidning i och med att vi har webben och därmed kan nå våra läsare med nyheter i stort sett direkt när de har hänt.

–  Det är ett helt annat landskap i medievärlden idag. Det här känns inte som en nedskärning egentligen utan som en naturlig del av den förvandling som vi är mitt inne i, säger Lena Richardsson.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista