Räddningstjänstfordon. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
1 av 6
Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Räddningstjänstfordon. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
2 av 6
Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Räddningspersonal vid byggnad. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
3 av 6
Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
Polis och räddningstjänst. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
5 av 6
Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
Skolgården Tingvallagymnasiet. Foto: Privat.
6 av 6
Elever samlades på skolgården efter den kraftiga explosionen. Foto: Privat.

Explosion i centrala Karlstad - kan vara smällare

P4 Värmlands Robert Ojalas rapport från Tingvallagymnasiet
2:09 min

En explosion inträffade vid Tingvallagymnasiet i centrala Karlstad i eftermiddag. Vad som hänt är oklart men räddningstjänsten tror att det handlar om en smällare av något slag.

Explosionen, som hördes vida omkring, inträffade vid 14:45. Enligt ögonvitten ska det handla om en mycket kraftig explosion.

Enligt SOS Alarm kom larmet 14:49.

– Det vi vet är att det har varit en kraftig smäll. Vi har olika röster som säger att man sett rök. Vi har varken sett spår eller känner någon lukt, sa Claes Hagenmark, räddningsledare i beredskap, till P4 Värmland efter att ha gjort en första bedömning.

Även polisen fanns på plats för att utreda vad som hänt.

– Vi får leta förutsättningslöst efter orsaken nu. Vi kommer även att försöka hitta någon som har bevittnat någonting, säger Joel Forsgren, gruppchef hos polisen i Karlstad.

Strax efter 16:00 uppdaterade räddningstjänsten sin Facebooksida med följande text:

Vi har nu under en dryg timme undersökt vad som kan ha orsaken smällen i centrala Karlstad. Vi hittar ingen förklaring. Vår teori är att någon har smällt av något som inte har lämnat några spår efter sig. Ingen har skadats i samband med explosionen och undervisningen vid Tingvallagymnasiet fortsätter som vanligt. De elever som vill och behöver får stöd från skolans personal.

Vid 16.30-tiden fanns inte räddningstjänsten kvar på platsen och skolan meddelar att verksamheten fortsätter som vanligt imorgon onsdag.

Polisen säger till Aftonbladet att vittnen sett två män vid platsen. Dessa ska ha tänt på något som liknade en stubin och därefter sprungit från platsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".