Stadshuset i Karlstad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Före detta Stadshuset i Karlstad har fungerat som tillfälligt evakueringsboende sedan 20 oktober. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Flyktingarna lämnar Stadshuset

Före detta Stadshuset i Karlstad och gamla skolan i Edsvalla har fungerat som tillfälliga evakueringsboenden för flyktingar sedan i höstas. Nu meddelar Migrationsverket att det inte finns behov för dessa lokaler.

Före detta Stadshuset i Karlstad och gamla skolan i Edsvalla har fungerat som tillfälliga evakueringsboenden för flyktingar sedan 20 oktober respektive 12 november förra året.

Migrationsverket har meddelat Karlstads kommun att man inte längre har behov av att använda lokalerna.

– Det råder inte längre samma akuta behov av evakueringsplatser, så vi har tillsammans med Migrationsverket bestämt att 23 mars så ska alla flyktingar som nu bor i Stadshuset och i Edsvalla ha flyttat till andra boenden, säger Björn Söderman, samordnare för flyktingboenden i Karlstads kommun, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista